måndag 15 januari 2007

Hur var det med integriteten?

Vid en liten titt på Adbusters sida kan man få lära sig mer om denna organisation. Där kan man bland annat läsa:

Vi är starkt kritiska till den nyliberala ekonomiska ordning (läs;Kapitalismen) som idag är förhärskande planeten över och ser det som vårplikt att genomföra ett paradigmskifte genom att störa, stöta, gunga,välta och transformera detta system...

...vi förstår att det är vi som äger och ska forma staten och lagarna-inte tvärtom, vi föraktar den patriarkala ordningen, vi skrattar åt att definitionen av demokrati har reducerats till att vi ska vara nöjda med att lägga en röst var fjärde år...

...och så håller det på ett tag till. Organisationen är även inblandad i "Buy Nothing Day". En del sunda ståndpunkter (stycke två, mening ett-två t ex) och en del slentrianmässiga dumheter (stycke ett med mera) men på det hela taget rätt "alternativt", så att säga. Det är därför ganska underhållande att organisationen samtidigt skriver såhär angående sitt tidningsprojekt:

Vi behöver folk som kan vara med att göra kommande nummer av SÅLD!

...folk som kan och vill söka bidrag (vi har inga pengar förutom ett evtlitet överskott från försäljningen av nummer 1)

Jag utgår ifrån att det är statliga bidrag och inte privata donationer som avses, eftersom det är det tidigare som oftast sammankopplas med bidragssökande. Med andra ord: "Vi vill att det samhälle vi inte gillar skall betala för att vi skall störa, stöta, gunga och välta det" - en mening jag konstigt nog INTE kunde hitta på sidan. Man kunde ju tänka sig att en fristående och systemkritisk organisation skulle ha lite högre integritet än så, men vem vill inte vara med och kalasa på lite government cheese när möjligheten finns..? ;)

(okej, man kan tänka sig att allt detta är ett sätt att ta tillbaka staten så att de får "äga och forma den", men ekonomen i mig säger att det här är rent självgynnande och ingen slags kamp..!)

1 kommentar:

Tomas sa...

Hur är det med er egen integritet då, herr borgarbracka!?